Tone greb chancen

Tone greb chancen

Tone startede sin skoletid i tale-sprogcenteret på Risingskolen på grund af et talehandicap. Da hun i sommers begyndte i 2. klasse, aftalte hendes forældre med læreren, at de året efter ville forsøge at overflytte hende til en almindelig klasse. Så længe havde Tone dog ikke tænkt sig at vente.

Overgik forældrenes forventninger

For at forberede Tone på overgangen til normalklassen fik hun allerede i december lov til at lave skolekomedie sammen med sin kommende klasse. Den chance greb den 9-årige pige, og så tog det ene skridt det andet. Ugen op til komedien deltog Tone i forberedelsen sammen med resten af 2.a. Da premieren var ovre, skulle der spilles for de store elever. Og så skulle der evalueres. Den ene dag tog den anden og Tone gik stadig i 2.a.

Beslutsomhed betaler sig

”Det er dér, jeg vil være”, sagde Tone, når hendes mor og far spurgte hende om det var godt.

Hendes forældre tænkte, at de nok ville få en besked fra den ene eller den anden lærer, men intet skete. Til  sidst bad de om at få skoleskemaet, komme med på forældre-intra osv.

I dag går Tone stadig i 2.a og stortrives med de udfordringer hun oplever ved at være sammen med børn, der ikke har problemer med at tale, læse og skrive. Som hendes far siger: ”Da Tone gik i tale-sprogcenteret havde hun rigtig meget glæde af den støtte og tryghed, som speciallærerne gav hende. Men hun var klar til at flytte sig, manglede hun de udfordringer hun nu får i 2a”.

Glade forældre

Hendes forældre glæder sig over at følge hendes udvikling og over, at deres datter på denne måde tog sagen i egen hånd. De glæder sig også over, at de andre børn og deres forældre slet ikke har sat spørgsmålstegn ved, at Tone skulle være en del af klassen.

”Det hjælper det nok, at de kender Tone fra spejder og SFO, så de ved, at selvom hun har et tale-handicap, er der en masse andre ting, som hun er god til”, siger hendes far.

Senest opdateret den

6. maj 2015

af

cg

Læs også

18.03.15
Eksempler på god inklusion
Det er nemt at teoretisere over inklusion og bruge fine ord. Men hvordan gør de det egentlig ude i virkeligheden, når de gør det godt? Det kan du...
13.02.15
Film om inklusion
"Når vi snakker om inklusion" er 5 små film, der til sammen kommer hele vejen rundt om emnet inklusion.