Forældrenes værktøjskasse

Forældrenes værktøjskasse

Forældrenes værktøj til oplysning og dialog

Film om inklusion

Du kan se fem korte film, der tilsammen kommer hele vejen rundt om emnet inklusion. De er en god introduktion til selv at forstå begrebet, eller som oplæg til en god debat på fx. forældremødet. Den første film, "Inklusion er en fælles opgave", starter med en kort introduktion af psykolog Jørn Nielsen. 

Film om inklusion og forældresamarbejde

Få inspiration til et godt samarbejde mellem forældre og skole i klasser som arbejder med inklusion. I kan bruge disse 4 små film til forældremøder. 

Tema om inklusion i Magasinet Skolebørn

Her kan du læse det nyeste nummer af Magasinet Skolebørn, som har særligt fokus på inklusion. Du kan blandt andet læse om:

Trivsel på Spil

Trivsel på Spil er et dialogværktøj, der kan forebygge vanskelige situationer. Spillet kan skabe forståelse for forskellige synspunkter, og det er et godt værktøj til at handle konstruktivt og positivt over for hinanden. Især fem af dialogerne er relevante, når man skal tale om inklusion:

  • Eleverne hører ikke efter - hvad skal læreren gøre?
  • Forældrene taler negativt om en elev - skal man gribe ind?
  • Privatfest - hvem skal med?
  • Skal alle elever behandles ens?
  • Skal man bruge forældreintra, når der er konflikt?

Dilemmaspil

Spillet sætter gennem fire forskellige dilemmaer fokus på hvad hhv. skolebestyrelsen og kontaktforældrenes rolle i løsningen af dilemmaet er.

Dialogkort

Her finder du 10 forskellige dialogkort. Dialogkortene kan sætte en diskussion i gang om inklusion med fokus på de forskellige aktører og temaer. 

Tjekliste

Skal inklusion på dagsordenen til jeres forældremøde? Denne tjekliste hjælper jer til at planlægge det gode forældremøde om inklusion. Værktøj for alle forældre, som kan bruges på fx forældremøder. 

Senest opdateret den

21. maj 2015

af

cg

Læs også

25.03.15
Film om inklusion og forældresamarbejde
Få inspiration til et godt samarbejde mellem forældre og skole i klasser som arbejder med inklusion
16.02.15
Skolebestyrelsens værktøjskasse
Skolebestyrelsens værktøj til strategisk arbejde